FBZ

FBZ

Omdat de NVGzP federatiepartner is van FBZ, de werknemersorganisatie voor artsen en paramedici, geniet jij automatisch van de voordelen van vakbondsactiviteiten. Via inspraak en stemrecht oefen jij invloed uit op een nieuwe cao of sociaal plan. De NVGzP ondersteunt jou vakinhoudelijk, FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij jouw werk goed uit kunt voeren.
Mede namens NVGzP sluit FBZ grote cao’s in de zorg en sociaal plannen met werkgevers van instellingen overal in het land. FBZ is inmiddels een van de grootste vakbonden in de zorg. Samen krijgen we meer voor elkaar.

Over FBZ

FBZ bestaat uit tal van (beroeps)verenigingen. Zij hebben samen 34.000 leden. Zo behartigt FBZ de werknemersbelangen van een brede groep artsen, paramedici en andere hoogopgeleide zorgprofessionals. Omdat FBZ onderhandelt over de grootste zorgcao’s, kennen ze jouw arbeidsvoorwaarden als geen ander.

Waar maakt FBZ zich zoal sterk voor?

  • Versteviging van de positie van (zorg)professionals
  • Structurele scholings- en opleidingsmogelijkheden
  • Gezond roosteren en verlaging van de werkdruk
  • Gezond en veilig werken in elke levensfase
  • Uitbreiding vergoeding (kwaliteits)registers
  • Verbetering van de arbeidspositie van professionals in opleiding

Meer weten?
FBZ en NVGzP werken ook samen in de communicatie, conform de AVG. Je herkent dit aan onze gezamenlijke uitingen. Jij zal geregeld berichtgeving ontvangen die relevant voor jou. Denk aan een uitnodiging om je kandidaat te stellen bij een OR-verkiezing bij jouw werkgever. Of aan een bericht voor het uitbrengen van jouw stem over een nieuw sociaal plan. NVGzP stelt jou in de gelegenheid je uit te spreken over cao-afspraken zodra FBZ een akkoord heeft gesloten voor een nieuwe cao.
Houdt onze berichtgeving in de gaten. Of kijk op www.fbz.nl.