Sabine van Es

Naam:

Sabine van Es.

Beroep:

Klinisch psycholoog bij De Waag (forensische polikliniek) in Haarlem. Ik ben hier sinds kort, 1 oktober 2018, werkzaam.  Daarnaast werk ik als freelance Pro Justitia rapporteur voor het NIFP.

Primaire registratie:

Klinisch Psycholoog.

Werkgebied en/of veel ervaring met:

Al vanaf de universiteit heb ik veel interesse in de forensische psychologie. Mijn universitaire stage liep ik bij een forensische polikliniek, waar ik ook na mijn stage nog een periode ben blijven werken. Hierna ben ik onder andere langere tijd werkzaam geweest bij een Forensisch Psychiatrische Kliniek in Amsterdam. Uiteraard heb ik gedurende mijn GZ-opleiding en tijdens de opleiding tot klinisch psycholoog ook ervaring opgedaan buiten het forensische veld. Zo heb ik onder andere gewerkt bij een polikliniek voor angst- en stemmingsstoornissen en heb ik van 2013 tot en met 2017 gewerkt bij het NPI in Amsterdam (gespecialiseerd centrum voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van Arkin. Ik heb daarnaast, mede ook door mijn werk als PJ-rapporteur, veel affiniteit met psychodiagnostisch onderzoek.

Secundaire registratie:

Naast mijn registratie als klinisch psycholoog en psychotherapeut ben ik tevens geregistreerd in het NRGD (Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen). Dit in het kader van mijn werk als PJ rapporteur.

Ik ben trots op:

Mijn toetreding tot de ledenraad en mijn nieuwe baan bij De Waag. Daarnaast ben ik trots op mijn mooie gezin, bestaande uit mijn man, ons dochtertje van 2,5 jaar en mijn cadeau-zonen van 16 en 12 jaar.

Mijn rol in de ledenraad is:

Ik zal in de ledenraad toetreden tot de kieskring GGZ Volwassenen Dienstverband. Ik vind de NVGzP een mooie vereniging en hoop door mijn toetreding in de ledenraad ook iets te kunnen betekenen voor onze beroepsgroep.