NVGzP/VvAA juridische helpdesk

Juridische helpdesk

Heb je een vraag voor de NVGzP/VvAA juridische helpdesk? En ben je aangesloten bij de juridische helpdesk?* Neem dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur telefonisch contact op via het telefoonnummer 030-2474999. Deze helpdesk is bedoeld voor een eerste mondeling advies van maximaal 20 minuten.

Je krijgt dan direct een jurist aan de lijn. Je dient aan het begin van het gesprek jouw lidmaatschap van de NVGzP te vermelden. Indien er sprake is van een specialistische vraag, dan word je doorverbonden naar een gespecialiseerd jurist of er wordt een terugbelafspraak gemaakt.

*Om gebruik te kunnen maken van de juridische helpdesk dien je:

  • lid te zijn van VvAA. Ben je nog geen lid, dan kun je gebruikmaken van een gratis VvAA-kennismakingslidmaatschap van één jaar (normale prijs € 39,- per jaar). Stuur hiervoor een mail aan secretariaat@nvgzp.nl

of:

  • voor € 24,- excl. btw een jaarabonnement te nemen op de juridische helpdesk.

of:

  • € 85,- excl. btw te betalen voor een inleidend advies van maximaal 20 minuten. Als er behoefte is aan een uitgebreider advies, zal de jurist hiervoor een schriftelijk voorstel doen met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten.

Je kunt tussentijds lid worden van de VvAA of een abonnement nemen op de juridische helpdesk door een mailtje te sturen aan het secretariaat; secretariaat@nvgzp.nl. Als je je tussentijds aanmeldt, geldt dat je vanaf de eerste maandag van de volgende maand gebruik kunt maken van de diensten van de helpdesk.

De juridische helpdesk is bedoeld voor een eerste mondeling advies van maximaal 20 minuten. Als de jurist in het eerste adviesgesprek inschat dat het advies meer dan 20 minuten zal kosten, zal hij/zij dit aangeven en een schriftelijk voorstel doen voor het uitbrengen van een advies tegen betaling met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten. Dit geldt niet voor leden die bij VvAA een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten en het probleem onder de dekking van deze verzekering valt.

Gespecialiseerde juridische hulp
De helpdesk wordt bemenst door gespecialiseerde juristen van VvAA. Zij  adviseren en informeren je telefonisch over juridische aspecten van je praktijkvoering en  beroepsuitoefening, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht en gezondheidsrecht.

De juristen van VvAA geven antwoord op vragen zoals ‘Wat is mijn rechtspositie?’, ‘Hoe moet ik handelen in een zaak die tegen mij is aangespannen?’, en ‘Welke juridische stappen moet ik ondernemen?’.
De helpdesk is zowel bestemd voor preventief advies als voor conflictsituaties. Hierbij kun je denken aan alle kwesties waarmee je in je beroepssituatie te maken kunt krijgen.

Meer diensten
Naast de juridische helpdesk, bieden de NVGzP en VvAA ook verzekeringen voor NVGzP-leden met korting: een arbeidsongeschiktheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsrechtsbijstandverzekering en een zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Over VvAA
VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg in dienst van ruim 124.000 professionals in de Nederlandse gezondheidszorg: medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt hen verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, belastingadvies, praktijkfinanciering, vestigingsbegeleiding, opleidingen, reizen via een eigen reisbureau en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren door het hele land.

De NVGzP/VvAA Juridische helpdesk maakt onderdeel uit van het dienstenpakket dat NVGzP en VvAA samen hebben ontwikkeld. Andere onderdelen van dit pakket zijn de NVGzP/VvAA verzekeringen en het gratis kennismakingslidmaatschap van VvAA voor NVGzP-leden.