VvAA Rechtsbijstandsverzekering

VvAA Rechtsbijstandsverzekering

Met de VvAA beroepsrechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van rechtsbijstand in het geval van een juridisch conflict.

Als  gz-psycholoog, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog is het belangrijk dat je een beroepsrechtsbijstandverzekering afsluit. Je verzekert je hiermee van rechtsbijstand in het geval van een juridisch conflict. Dat kan een klachtrecht- of tuchtrechtzaak zijn, maar ook een conflict over een overeenkomst, bijv. met een zorgverzekeraar of een opdrachtgever.

Werk je in dienstverband, ga dan na of je werkgever jou heeft meeverzekerd op de rechtsbijstandverzekering. Zo nee, dan is het verstandig om dit zelf te regelen. Vaak kun je bij je particuliere rechtsbijstand een aanvullende dekking voor hulp bij klachten en tuchtzaken meeverzekeren. Check tevens of je particuliere rechtsbijstandverzekering eventuele conflicten met je werkgever dekt.

VvAA staat bekend om zijn goede verzekeringsvoorwaarden en scherpe premies. Voor leden van de NVGzP, die tevens (kennismakings)lid zijn van VvAA, geldt een extra premiekorting van 10%.

Profiteer ook van de samenwerking tussen de NVGzP en VvAA. NVGzP-leden die nog geen lid zijn van VvAA, kunnen een gratis kennismakingslidmaatschap van één jaar afsluiten door een mail te sturen aan secretariaat@nvgzp.nl. Twee maanden voordat het kennismakingslidmaatschap afloopt, vraagt VvAA je of je lid wilt blijven. Dit lidmaatschap kost € 39,- per jaar. Studenten zijn gratis lid tot 1 jaar na afstuderen.