VvAA beroepsaansprakelijkheidsverzekering

VvAA beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De VvAA beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van schade, veroorzaakt in de uitoefening van je beroep. Schade aan personen, aan goederen en schade die gevolgen heeft voor iemands inkomen. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde diagnose met alle gevolgen van dien.

Als zelfstandig werkend gz-psycholoog, praktijkhouder of zzp’er, is het belangrijk dat je zelf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Vergeet daarbij niet om je eventuele medewerkers mee te verzekeren. Een werknemer valt onder de verantwoordelijkheid van de werkgever. Er geldt een verregaande (wettelijke) werkgevers-aansprakelijkheid, waardoor een werkgever snel aansprakelijk zal zijn voor de fouten van de werknemer. Belangrijk dit dan ook mee te verzekeren op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Belangrijk hierbij om te weten is dat de VvAA beroepsaansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt als je als zzp’er werkt binnen een instelling waar een centrale aansprakelijkheidsverzekering geldt voor iedereen werkzaam binnen die instelling. Mocht je als zzp’er aan de slag gaan binnen een instelling, bespreek dan of je onder de dekking valt van de centrale verzekering. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact op met VvAA zodat VvAA jouw polis hiervoor kan aanpassen.

Als werknemer die uitsluitend werkzaamheden in dienstverband uitvoert, heb je geen eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig.

VvAA staat bekend om zijn goede verzekeringsvoorwaarden en scherpe premies. Voor leden van de NVGzP, die tevens (kennismakings)lid zijn van VvAA, geldt een extra premiekorting van 10%.

Profiteer ook van de samenwerking tussen de NVGzP en VvAA. NVGzP-leden die nog geen lid zijn van VvAA, kunnen een gratis kennismakingslidmaatschap van één jaar afsluiten door een mail te sturen aan secretariaat@nvgzp.nl. Twee maanden voordat het kennismakingslidmaatschap afloopt, vraagt VvAA je of je lid wilt blijven. Dit lidmaatschap kost € 39,- per jaar. Studenten zijn gratis lid tot 1 jaar na afstuderen.