NVGzP/VvAA juridische helpdesk

Juridische helpdesk

Voor slechts € 24,- excl. btw per jaar ben je aangesloten bij de juridische helpdesk van de NVGzP/VvAA. Je bent verzekerd van een goed advies en een gratis consult van maximaal 20 minuten per casus.

Direct contact met de juridische helpdesk
Als je aangesloten bent bij de juridische helpdesk, kun je op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur bellen naar 030-2474999. Deze helpdesk is bedoeld voor een mondeling advies van maximaal 20 minuten.

Je krijgt direct een jurist aan de lijn. Je dient aan het begin van het gesprek jouw lidmaatschap van de NVGzP of VvAA te vermelden. Indien er sprake is van een specialistische vraag, dan word je doorverbonden naar een gespecialiseerd jurist of er wordt een terugbelafspraak gemaakt.

Aansluiten bij de juridische helpdesk
Optie 1:
  Geen VvAA-lid maar wel lid van de NVGzP? Mail dan naar secretariaat@nvgzp.nl met het verzoek je aan te sluiten bij de juridische helpdesk. Binnen 3 weken is de aansluiting gerealiseerd.

Optie 2: Je kunt ook rechtstreeks lid worden van VvAA, waardoor je geen € 24,- excl. btw per jaar betaalt voor de juridische helpdesk, maar daar wel gebruik van kunt maken. Het lidmaatschap van VvAA is voor leden van de NVGzP het eerste jaar gratis en daarna € 39,- excl. btw (2022). Meer informatie over het lidmaatschap van VvAA: Lid worden | VvAA

Optie 3: Je wilt optie 1 en 2 niet, dan kun je ook bellen en kost elk consult van maximaal 20 minuten  € 85,- excl. btw.

Als er behoefte is aan een uitgebreider advies, zal de jurist hiervoor een schriftelijk voorstel doen met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten.

Gespecialiseerde juridische hulp
De helpdesk wordt bemenst door gespecialiseerde juristen van VvAA. Zij adviseren en informeren je telefonisch over juridische aspecten van je praktijkvoering en beroepsuitoefening, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, tuchtrecht en gezondheidsrecht.

De juristen van VvAA geven antwoord op vragen zoals: ‘Wat is mijn rechtspositie?’, ‘Hoe moet ik handelen in een zaak die tegen mij is aangespannen?’ en ‘Welke juridische stappen moet ik ondernemen?’.

De helpdesk is zowel bestemd voor preventief advies als voor conflictsituaties. Hierbij kun je denken aan alle kwesties waarmee je in je beroepssituatie te maken kunt krijgen.

Wat wordt vergoed?
De juridische helpdesk is bedoeld voor een eerste mondeling advies van maximaal 20 minuten. Elke vraag waarvan de inschatting is dat de beantwoording langer duurt dan 20 minuten, wordt door de VvAA-jurist voorzien van een schriftelijk voorstel met een beraming van de te besteden tijd en hieraan verbonden kosten.

Uitzondering: voor leden die bij VvAA een rechtsbijstandsverzekering hebben afgesloten en het probleem onder de dekking van deze verzekering valt, mogen beantwoordingsconsulten langer dan 20 minuten duren.

Alle zekerheid direct belegd: maak ook gebruik van de voordelige verzekering
Naast de juridische helpdesk, bieden de NVGzP en VvAA ook verzekeringen aan met korting: een arbeidsongeschiktheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een beroepsrechtsbijstandverzekering en een zorgverzekering. Deze aanbieding geldt alleen voor leden. Klik hier voor meer informatie.

Over VvAA
VvAA is een ledenorganisatie en dienstverlener die opereert in het hart van de gezondheidszorg in dienst van ruim 125.000 professionals in de Nederlandse gezondheidszorg: medici, paramedici, studenten en zorginstellingen. VvAA biedt verzekeringen, financiële diensten, juridisch advies, belastingadvies, praktijkfinanciering, vestigingsbegeleiding, opleidingen, reizen via een eigen reisbureau en ‘Arts en Auto’, het maandelijkse magazine. VvAA is gevestigd in Utrecht en heeft regiokantoren door het hele land.