Zorgstandaarden in de praktijk!

23-06-2020


Akwa GGZ staat voor alliantie kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg. De alliantie bestaat uit organisaties die patiënten, naasten, zorgprofessionals en zorgaanbieders vertegenwoordigen. Akwa GGZ ondersteunt hen in continue verbetering van kwaliteit van zorg. Dat doen zij door het ontwikkelen en beheren van kwaliteitsstandaarden. Akwa GGZ ondersteunt zorgaanbieders bij de implementatie van de kwaliteitsstandaarden. Ook bieden zij lerende netwerken een veilige, digitale omgeving waar zij uitkomsten van zorg met elkaar kunnen delen. Zo ondersteunt de alliantie het gesprek tussen professionals over kwaliteit en werken zij aan verdere verbetering van kwaliteit van zorg.

Klik hier om meer te lezen over Akwa GGZ.

Zorgstandaard Depressieve Stoornissen en Zorgstandaard Psychose
NVGzP-leden gebruiken de zorgstandaarden van Akwa GGZ in hun werk voor diagnostiek en behandeling. De NVGzP heeft een aantal van haar leden, gz-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologe, gevraagd naar de ervaring met diverse zorgstandaarden.
Marc Verbraak (klinisch psycholoog / hoofdopleider RCSW) en Jessica Nillesen (piog bij ProPersona) delen in een gesprek hun ervaringen met de Zorgstandaard Depressieve Stoornissen. Bekijk de video van dit gesprek hier.
Vanuit verschillende rollen interviewen Rob van Grunsven (klinisch psycholoog) en Cherish Abdoelgafoer (Piog) elkaar over de Zorgstandaard Psychose. Daar waar Rob de Zorgstandaard heeft bekeken vanuit zijn eigen beroepsperspectief, licht Cherish het gebruik in de dagelijkse praktijk ervan toe. Lees het interview hier.

Op korte termijn volgt een interview over de zorgstandaard Autisme.

Jouw ervaring delen?

Wil jij jouw ervaring met een Zorgstandaard delen? Laat het ons weten via voorlichting@nvgzp.nl.