Wolter Goeman prijs voor Steven Fischer

30-09-2019

 

Aan drs. Steven Fischer is door de beroepsvereniging van psychologen in algemene en academische ziekenhuizen (de LVMP: Landelijke Vereniging Medische Psychologie) een prijs toegekend voor zijn grote verdiensten voor de positionering van de Medische psychologie in ziekenhuizen.

Fischer is klinisch psycholoog en was tot voor kort werkzaam in het Slotervaartziekenhuis. De vakjury roemt zijn jarenlange en succesvolle inzet voor uiteenlopende beroepsbelangen in diverse landelijke besturen en commissies.

Eind 2018 bij de sluiting van het failliete Slotervaartziekenhuis, was Fischer, behalve hoofd van de afdeling Medische psychologie, tevens voorzitter van het bestuur van de medische staf. Dat Fischer door zijn voormalige collega’s van het Slotervaartziekenhuis voorgedragen is voor de prijs, is veelzeggend voor zijn kwaliteiten als bruggenbouwer, ook of wellicht juist in complexe en dramatische kwesties. Fischer is tot op heden o.a. actief als adviseur voor de psychologische zorg in diverse ziekenhuizen en als docent bij postmaster opleidingen tot klinisch psycholoog/ specialist.

Fischer ontving de zogeheten ‘Wolter Goeman prijs’ – bestaande uit een kunstwerk en een geldbedrag – tijdens het afsluitende diner bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum symposium van de LVMP op 27 september 2019 in Grand Hotel Karel V te Utrecht. De Wolter Goeman prijs wordt twee keer per vijf jaar uitgereikt, bij toerbeurt voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en voor zwaarwegende beroepsbelangen.