Werklunch over cao tijdens KP-en KNP-congres

15-04-2019Vrijdag 12 april hebben de NVGzP en de stichting WKK de handen ineen geslagen door samen een werklunch FBZ tijdens het jaarlijkse KP- en KNP-congres te organiseren.

De NVGzP is op 1 januari 2019 lid geworden van de FBZ. Onze belangrijkste inzet op dit moment is de functie van klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog standaard  in FWG schaal 75 te krijgen en een vergoeding in tijd en geld van de verplichte bij- en nascholing voor de BIG-registratie.
Jan Willem Le Febre, die mede-onderhandelaar is bij de CAO-ziekenhuiszorg en de CAO-GGZ, lichtte toe hoe je nu al het maximale uit je cao kunt halen. Bijv. door een schaarstetoeslag van maximaal 10% te vragen bij indiensttreding. Dit mag om redenen van werving en behoud.

Eerder in april hebben we als NVGzP bij de inzet voor de cao GGZ ook al genoemd dat wij, naast de inschaling in FWG 75 en de bekostiging van de bij- en nascholing, heel graag geregeld willen zien dat:

  • je als PIOG en GIOS niet lager wordt ingeschaald dan vóór je opleiding;
  • de werkgevers de volledige opleiding moeten betalen voor de opleideling en niet slechts een gedeelte van de opleiding.