Werkgroepleden gezocht voor het project Kiezen in de GGZ

20-04-2017

P3NL is benaderd om een bijdrage te leveren aan het project ‘Kiezen in de GGZ’. Eind 2016 is het project ‘Kiezen in de GGZ’ opgestart, met als doel binnen twee jaar een keuzewebsite te ontwikkelen voor de GGZ. Kiezen in de GGZ is een project onder verantwoordelijkheid van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid (voorheen Landelijk Platform GGz) en wordt voorbereid, ontwikkeld en uitgevoerd met het hele veld.

Het project heeft als opdracht een website te realiseren waarop openbaar beschikbare en betrouwbare keuze- en kwaliteitsinformatie gebundeld wordt aangeboden op een toegankelijke en begrijpelijke wijze. Daarbij is één van de doelstellingen om de wachttijden van de instellingen en praktijken in Nederland nuttig en bruikbaar toe te passen. De keuzewebsite wordt ingericht ten dienste van een persoonlijk keuzeproces en om ‘samen beslissen’ mogelijk te maken.

In het team ‘Ervaringen van de cliënt’ wordt samen met andere belangrijke veldpartijen in de GGZ bepaald hoe de eerder verzamelde cliëntervaringen, voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars goed, betrouwbaar, nuttig en bruikbaar toegepast kunnen worden op de site.

Nadere informatie vind je in bijgaande brief.

Indien je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze werkgroep, stuur dan
vóór 13 mei een mail aan: bureau@nvgzp.nl. In overleg zal P3NL vervolgens bepalen wie namens P3NL wordt voorgedragen aan de projectleider van Zorgverzekeraars Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.