Live! ‘Weet bij wie je in de kamer zit, check de BIG’

04-07-2019

 

Een BIG-registratie betekent dat je als psycholoog aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen voldoet. Uit ervaring blijkt dat de bekendheid onder patiënten en burgers van het BIG-register en de waarde daarvan voor de zorg, nog onvoldoende is. Hierdoor kunnen ook niet BIG-geregistreerde psychologen werken binnen de gezondheidszorg. Dit komt de kwaliteit van zorg en de positie van de gz-psycholoog, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog niet altijd ten goede. 

Het is dan ook belangrijk dat patiënten en burgers bekend zijn met het BIG-register en het gebruik ervan. Daarom start de afdeling Specialisten van de NVGzP deze zomer de actie ‘Weet bij wie je in de kamer zit, check de BIG!’ en heeft hiervoor een voorlichtingsfilmpje gemaakt. Deel deze film in je netwerk!

Brief aan het ministerie van VWS
Om meer aandacht en support te vragen voor deze actie, heeft de NVGzP ook een brief aan het ministerie van VWS gestuurd. Aanleiding tot deze brief was het overleg over de AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) bekendmaking BIG-nummer en de gedeelde visie van aanwezigen dat er meer voorlichting gewenst is over het BIG-register.

Met de brief van 18 juni heeft de NVGzP het ministerie van VWS aangeboden om gezamenlijk deze actie te verbreden en verder uit te rollen.

Lees het volledige nieuwsbericht en de brief op de NVGzP-website.