Webinar 24 november; studentondersteuners in de ggz

17-11-2021

Binnen GGz Breburg werd tussen november 2020 en mei 2021 een pilot gedraaid met de inzet van studentondersteuners in de ggz. Bachelor psychologiestudenten werkten als administratief ondersteuners binnen behandelteams om hen te ontlasten en het werkplezier te verhogen. Tegelijkertijd kregen deze studenten de unieke kans om vroeg in hun opleiding kennis te maken met het werkveld van de ggz.

De pilot werd door alle betrokkenen, cliënten, behandelaren en studenten positief ervaren, wat ook weerspiegeld werd in de meetresultaten. Inmiddels loopt een vervolg op deze pilot om de studentondersteuners verder te implementeren. Er werden tevens kansen gezien hoe dit project kan bijdragen aan de beoogde doorlopende leerlijnen binnen de psychologische beroepen.

In november 2021 verscheen een artikel over dit project in “GZ psychologie” magazine; klik hier voor het artikel.

Op woensdag 24 november van 19:00 tot 20:00 uur vertellen Francisco Steenbakkers (projectmanager), Anneloes van den Broek (P-opleider), Laura Houtzager en Angela Busto Puertas (praktijkopleiders en coördinatoren studentondersteuners) je meer over de pilot, de resultaten en de implementatie.

Inschrijven kan via deze link.

Een boekje over het project met uitgebreide informatie kan worden besteld via; SOSboekje@ggzbreburg.nl