Wat vind jij van het onderhandelingsakkoord nieuwe cao GGZ?

19-07-2019

FBZ, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en NU’91 hebben op 6 juli een onderhandelaarsakkoord bereikt met GGZ Nederland over een nieuwe cao GGZ. Gedurende de looptijd (1 juni 2019 – 1 december 2021) stijgen de salarissen jaarlijks gemiddeld met 3,3%. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over opleiding en registraties. 

Ledenraadpleging
Daar waar andere (beroeps)verenigingen al in de media hebben aangegeven positief tegenover het onderhandelaarsakkoord te staan, heeft de NVGzP besloten om nog geen eigen mening over dit akkoord te communiceren. Dit doen we bewust.  Het bestuur van de NVGzP beslist namelijk niet alleen over het onderhandelaarsakkoord: jij beslist uiteraard hierin mee!

Jouw mening telt!
FBZ onderhandelt namens de NVGzP en ook andere (beroeps)verenigingen en professionals aan cao-tafels over arbeidsvoorwaarden. FBZ is betrokken bij de totstandkoming van het onderhandelaarsakkoord.

Wij delen de mening van FBZ, dat het onderhandelaarsakkoord voldoende verbeteringen oplevert voor alle werknemers in GGZ-instellingen. Wij willen graag weten of jij dat ook vindt!
Jouw mening over het akkoord is zeer belangrijk. Daarom hebben wij al onze leden, waarvan bekend is dat zij onder de cao-GGZ vallen, een mail gestuurd met de vraag vóór 5 augustus 10.00 uur te laten weten of zij instemmen met het onderhandelaarsakkoord. De NVGzP analyseert en bundelt daarna de reacties en geeft deze door aan FBZ. Afhankelijk van onze input, wordt besloten of het akkoord wordt omgezet in een cao.

Leden van de NVGzP die onder de cao GGZ vallen maar bovengenoemde mail niet ontvangen hebben, kunnen een mail sturen naar: bureau@nvgzp.nl waarna zij de mail alsnog ontvangen.