VWS positief over nieuwe beroepenstructuur psychologische zorg

07-11-2022

 

Advies van drie beroepsverenigingen overgenomen

Minister Ernst Kuipers (VWS) heeft besloten om in lijn met het advies uit 2020, de beroepenstructuur van de psychologische zorg per 1 januari 2025 te vereenvoudigen in de Wet BIG. De minister heeft hierover vandaag een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Het NIP en de NVP zijn zeer verheugd over de steun voor de nieuwe beroepenstructuur die uit de brief spreekt. Samen met het ministerie en andere partners in het veld zullen we komende tijd verder werken aan de voorbereiding van de nieuwe beroepenstructuur.

Eind november 2020 hebben de beroepsverenigingen NIP, NVGzP* en NVP het advies ‘Een vernieuwde structuur voor de academische beroepen in de psychologische zorg’ aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Hierin doen de beroepsverenigingen het voorstel om de beroepenstructuur van de psychologische zorg te vereenvoudigen en deskundigheid op één plek inzichtelijk te maken. Tot 1 januari 2025 werken VWS en de beroepsverenigingen samen in het programma Beroepenstructuur psychologische zorg om de voorgestelde wijzigingen in de Wet BIG voor te bereiden.

>> lees over de drie projecten in het programma beroepenstructuur en de aansluiting met het programma APV in het hele bericht op de NIP website

Webinar en nieuwsbrief

In januari 2023 organiseren NIP en NVP een nieuw webinar met daarin toelichting op de stand van zaken van het programma. Hierover volgt binnenkort meer informatie via de websites en nieuwsbrieven van de beroepsverenigingen. Niet-leden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.beroepenstructuur.nl.

*NVGzP en NIP zijn op 1 oktober 2022 gefuseerd tot één krachtige beroepsvereniging voor psychologen.

Lees ook:
nieuwsbericht rijksoverheid
kamerbrief-over-wijziging-structuur-postacademische-beroepen-psychologische-zorg – Minister Kuipers, Ministerie VWS (pdf)