Voorlopig geen zorgvraagzwaarteindicator op factuur GGZ

16-12-2014

De verplichting om op facturen in de GGZ een indicatie te geven van de zorgvraagzwaarte is opgeschort tot 1 januari 2016. Tot die tijd hebben zorgaanbieders de gelegenheid om met een alternatief te komen dat minder belastend is voor de privacy van de cliënt. Dit heeft Minister Schippers vandaag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Eerder was de verplichting tot vermelding van de zorgvraagzwaarte al uitgesteld tot 1 januari 2015. Daarbij was de afspraak dat de betrokken organisaties van zorgaanbieders, zorgprofessionals en cliënten voor 1 december 2014 2014 met een werkbaar alternatief zouden komen.  Dat alternatief is nog niet helemaal rond, maar de verwachting is dat het voor 1 maart 2015 gereed kan zijn. Op basis daarvan heeft de minister besloten om de huidige verplichting tot vermelding van de zorgvraagzwaarte met nog een jaar op te schorten.

Zorgaanbieders zijn wel verplicht om de basisgegevens waaruit de zorgvraagzwaarte kan worden afgeleid ook in 2015 in hun administratie vast te leggen. Op basis hiervan moeten zij in staat zijn om met terugwerkende kracht over 2014 en 2015 zorgvraagzwaartegegevens aan te leveren.

Klik hier voor de tekst van de brief aan de Tweede Kamer

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.