Vooraankondiging webinar ‘Uitfasering dbc’s in de jeugd-GGZ, en overgang naar Uitvoeringsvarianten’

17-10-2017Heb jij een behandelpraktijk in de jeugd-GGZ en declareer je nu met dbc’s (of GBGGZ-producten)? Let op! Per 1 januari 2018 moeten alle dbc’s (hard) afgesloten zijn en gaat de declaratie van doorlopende zorg over naar één van de uitvoeringsvarianten. Dit geldt ook voor die GBGGZ-producten die via de iJW321 berichtenstandaard wordt gedeclareerd.

Dat is al een hele toer, maar er zijn ook nog complicerende factoren. Belangrijkste vragen zijn hierbij:
– Kan je je huidige software blijven gebruiken en hoe zit het met het nieuwe berichtenverkeer?
– Heb je al met gemeenten gecommuniceerd over je ‘doorloop-cliënten’?
– Wat als jouw inkoopregio nog niet klaar is voor de overstap per 1 januari?
– Wat als je geen contract hebt voor 2018?

Voor iedereen die deze overgang naar uitvoeringsvarianten per 1 januari 2018 nog niet op het netvlies heeft, organiseert P3NL een webinar op woensdagavond 8 november 2017.

Dit webinar ‘Uitfasering dbc’s in de jeugd-GGZ, en overgang naar Uitvoeringsvarianten’ zal ingaan op de inhoud van de wijziging, maar zal ook concrete tips geven hoe te handelen en wanneer.

De eerste tip krijg je nu al: indien dit onderwerp helemaal nieuw is voor je en je werkt in de jeugd-GGZ, neem dan contact op met je softwareleverancier. Alle softwareleveranciers zijn al geïnformeerd over deze uitfasering, en je leverancier kan je ook al aangeven of je software aangepast moet worden.

Hou het nieuws van de NVGzP, het NIP en de NVO in de gaten. Deze verenigingen organiseren, onder de vlag van de federatie P3NL, het webinar. Aanmelden is gratis en je hebt tijdens het webinar gelegenheid om vragen te stellen. We houden je op de hoogte!