Vijf praktijkhouders gezocht voor pilot praktijkvisitatie

26-09-2018Regelmatig wordt de NVGzP benaderd door haar vrijgevestigde leden met de vraag of de vereniging praktijkvisitatie aanbiedt. Tot nu toe was dit nog niet mogelijk maar de NVGzP wil dit nu in gaan stellen om haar leden op die manier de gelegenheid te bieden om de kwaliteit van hun praktijkorganisatie in kaart te brengen en te verbeteren.

Hiermee komt de NVGzP niet alleen tegemoet aan de wens van haar leden maar zij bevordert hiermee ook de kwaliteit van de gezondheidszorgpsychologie.

Praktijkvisitatie is het onderzoek van een praktijk of maatschap van een gz-psycholoog door middel van een bezoek en een toetsing. Het bezoek wordt uitgevoerd door collega’s uit de vereniging. De praktijk wordt getoetst aan kwaliteitscriteria die gebaseerd zijn op wet- en regelgeving.

De NVGzP heeft kwaliteitsnormen opgesteld. Deze kwaliteitsnormen zijn het kader waaraan de praktijk wordt getoetst en zijn gebaseerd op wet- en regelgeving. Het kader bestaat uit kwaliteitsnormen op het gebied van de behandelkwaliteit, de beroepsbeoefenaar en de praktijkvoering.

Wij bieden vijf praktijkhouders, lid van de NVGzP, een proefvisitatie aan. Het betreft een intercollegiale visitatie dus als je je aanmeldt voor deze pilot, dan word je ook visiteur. Wil je hier meer over weten of wil je je aanmelden , stuur dan vóór 15 oktober een mail naar: bureau@nvgzp.nl.