Vernieuwde website ggzkwaliteitsstatuut.nl

16-05-2017

Recent is de website ggzkwaliteitsstatuut.nl vernieuwd. Indien je al over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut beschikt, kun je de alleenlezen-versie nog steeds ophalen op de site; er verandert dus niets. Echter, nog niet alle zorgaanbieders blijken te beschikken over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Deze zorgaanbieders krijgen te maken met de wijzigingen. Een ggz-professional kan niet declareren indien hij/zij niet beschikt over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Hoe werkt het?

Om te kunnen beschikken over een goedgekeurd statuut, doorloop je de volgende stappen:

Je kunt je kwaliteitsstatuut direct online invullen; je hoeft niet langer gebruik te maken van het invulformat. Nadat je een account hebt aangevraagd en je gegevens hebt geregistreerd, kun je starten met het invullen van het kwaliteitsstatuut bij de menu-optie ‘Invullen kwaliteitsstatuut’. Nadat je alle vragen hebt ingevuld, bied je alle benodigde bijlagen aan. Je kunt het invullen op elk gewenst moment onderbreken en later doorgaan waar je was gebleven. Een uitgebreide handleiding voor het invullen, vind je hier.
Ook heeft de NVGzP heeft een invulinstructie voor je opgesteld.

Een tweede belangrijke verandering en verbetering is dat je niet meer hoeft te wachten op toetsmomenten; je ziet het resultaat van de toets door 24 uur na het aanbieden van je kwaliteitsstatuut, in te loggen op de website. Na goedkeuring, staat de alleenlezenversie voor je klaar. Bij afkeuring krijg je de kans om digitaal wijzigingen door te voeren.

Binnenkort wordt het ook voor zorgaanbieders die al vóór deze upgrade over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut beschikten, mogelijk om via het openbare databestand digitaal wijzigingen aan te brengen.

Heb je eerder een kwaliteitsstatuut aangeboden en is deze afgekeurd?
In verband met de vernieuwde procedure, is het niet langer mogelijk je oude invulformat ter toetsing aan te bieden. Je dient opnieuw een kwaliteitsstatuut in te vullen onder de menu-optie ‘Invullen kwaliteitsstatuut’. Uiteraard kun je je gegevens uit het invulformat overnemen bij de corresponderende vragen.

Vragen?
Heb je een vraag?
Bezoek de pagina FAQ van de website ggzkwaliteitsstatuut.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.