Vergeet jezelf niet: Toolkit voor zorgmedewerkers en instellingen

31-03-2020

Vergeet jezelf niet als je voor een ander zorgt!

Brabant is als eerste zwaar getroffen door het coronavirus. Om die reden is in de regio Breda/Tilburg een initiatief ontstaan dat voor heel Nederland bruikbaar en toegankelijk is om de mentale gezondheid van medewerkers in vitale beroepen te bevorderen.

Op deze site vind je een raamwerk hoe GGZ-instellingen en ziekenhuizen of andere zorginstellingen in optimale samenwerking zorg kunnen dragen voor mentale hygiëne van zorgmedewerkers. Op deze site staan tools met tips en trics voor zorgmedewerkers zelf.

Van Preventie, Psychosociale begeleiding tot PTSS-behandeling (3P’s), nu en straks! Deze website met achtergronddocumentatie kwam tot stand door intensieve samenwerking van GGZ Breburg, Amphia Ziekenhuis en Einfach en OWOW met het doel voor iedereen in Nederland informatie en tools ter beschikking te stellen. Door uitwisseling van informatie, kennis en expertise, waaronder die van het ministerie van Defensie, zijn tips voor de 3 P’s samengevoegd. Zorginstellingen hebben veel expertise in huis echter, bij deze extreme omstandigheden kunnen zij zeker ondersteuning gebruiken in de regio door lokale aanbieders. Op de website, die is ontwikkeld door Einfach en OWOW, is het mogelijk om de MEDkit te personaliseren (na invulling van naam, mailadres kom je in de toolkit).

Je kunt helpen door dit bericht te verspreiden, deel de link naar bovengenoemde websites.

Wellicht kun je een mooi berichtje sturen of delen met #vergeetjezelfniet, om onze zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

@Anneloes van den Broek @Hanneke Robben @erwin@einfach.com@ellenklerks@gmail.com @Gloria Gribling