Veelgestelde vragen over herregistratie (artikel 3, wet BIG)

30-05-2022

Heb je een vraag over de herregistratie van BIG-geregistreerde psychologen (artikel 3)? Je vindt hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Welke registratietermijn is van toepassing als je gebruik hebt gemaakt van de uitstelperiode?
Voor zorgverleners die gebruik hebben gemaakt van de uitstelperiode, geldt nog steeds een registratietermijn van vijf jaar. Nu er door het opschorten van de herregistratieverplichting voor velen sprake is van een langere periode, mag je kiezen of je de beoordeling laat plaatsvinden over de eerste vijf jaar of over de laatste vijf jaar van de verlengde registratieperiode. Meer gedetailleerde informatie hierover vind je op: Herregistreren op basis van werkervaring: keuze uit twee werkervaringstermijnen.

Hoe kan ik mijn werkervaringsuren aantonen nu onder het zorgprestatiemodel geen indirecte tijd meer wordt geregistreerd in 2022?
Een vraag van zorgverleners is (voornamelijk zelfstandigen) hoe zij de daadwerkelijk gewerkte uren kunnen aantonen zonder alleen de tijd van direct cli├źntencontact in te dienen bij hun herregistratieaanvraag. Per 1 januari 2022 hoeft er namelijk geen indirecte tijd meer geregistreerd te worden voor de bekostiging van zorg.

Beroepsverenigingen zijn hierover nog in overleg met het ministerie van VWS. VWS adviseert zorgverleners om na te gaan of het mogelijk is om aan de werkervaringsuren te voldoen tot begin 2022. Lukt dit niet, dan adviseren zij te wachten met het indienen van de herregistratie-aanvraag. Deze hoeft pas 31 december 2022 ingediend te worden.

Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen wij onze leden hierover zo snel mogelijk informeren via de website en de nieuwsbrief.

Ik denk dat ik de urennorm niet zal halen, wat nu?
Denk je de verplichte urennorm (werkervaringseis) niet te gaan halen? Dan kan je door scholing toch in aanmerking komen voor herregistratie. Bekijk hier de criteria per beroep.

Alle vragen over de herregistratie verzameld in onze rubriek FAQ https://www.nvgzp.nl/faq/vraag-antwoord-wet-regelgeving/

Voor vragen, neem contact op via bureau@nvgzp.nl