Vandaag alternatieve hoorzitting art. 13, NVGzP en andere psychologen laten van zich horen

16-06-2014

Vandaag, maandag 16 juni, vindt in de Tweede Kamer een alternatieve hoorzitting plaats over de inperking van de keuzevrijheid in de zorg. De hoorzitting is georganiseerd door SP, CDA en GroenLinks. De NVGzP heeft samen met vijf andere psychologenorganisaties een verklaring uitgebracht, waarin vooral het het belang van een goed toegankelijke Basis GGZ wordt benadrukt. NVGzP-bestuurder Joost Baas zal mede namens  NIP, NVP, VGCT en Vereniging EMDR Nederland het woord voeren op de hoorzitting.

SP, CDA en GroenLinks hadden eerder om een officiële hoorzitting gevraagd. Dit verzoek werd geblokkeerd door de regeringspartijen PvdA en VVD, gesteund door D66, ChristenUnie en SGP. Daarom hebben de partijen besloten tot een alternatieve hoorzitting. SP-Kamerlid Renske Leijten: “Een principieel punt van vrije keuze in de zorg verdient een uitgebreide bespreking in de Kamer, maar niet zonder de stem van de zorgprofessionals en de patiënten zelf.”

Als voorbereiding op de hoorzitting hebben NVGzP, NIP, NVO, NVP, VGCT en Vereniging EMDR Nederland vandaag een open brief aan de leden van de Tweede Kamer  gestuurd, waarin de argumenten voor behoud van de keuzevrijheid nogmaals op een rijtje worden gezet. Hierin wordt de nadruk gelegd op het belang van een goed toegankelijke Basis GGZ. Op de hoorzitting zelf zal NVGzP-bestuurder Joost Baas zal mede namens  NIP, NVP, VGCT en Vereniging EMDR Nederland het woord voeren. Daarnaast spreken onder andere ook de NVO en de NVVP in.

One thought on “Vandaag alternatieve hoorzitting art. 13, NVGzP en andere psychologen laten van zich horen

  1. Top dat de partijen er in geslaagd zijn om een woordvoerder aan te wijzen. Super dat Joost die plek krijgt! Mij dunkt “in goede handen”!

Comments zijn gesloten