Vacature beleidsadviseur NVGzP 32-36 uur per week

07-05-2021

 

Wil jij als ervaren strategisch adviseur invloed uitoefenen op het beleid van de gezondheidszorgpsychologie en krijg jij er energie van om jouw kennis om te zetten naar acties? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Vacature beleidsadviseur NVGzP 32-36 uur per week

De NVGzP is een jonge en ambitieuze vereniging van en voor gezondheidszorgpsychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. De vereniging is opgericht in september 2012 en telt inmiddels meer dan 3.700 leden. We behartigen de belangen van de gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen. Wij zijn voor een sterk BIG-beroepengebouw. We zijn daarbij trots, kritisch en slagvaardig. Verdere informatie over de NVGzP is te vinden via www.nvgzp.nl.

Wij zijn op zoek naar een ervaren en breed inzetbare beleidsadviseur, met de ambitie om verder door te groeien.

Hoe ziet een dag er uit als beleidsadviseur bij de NVGzP?
Je bent flexibel in het indelen van jouw agenda en werkt veel vanuit huis, maar geen dag is hetzelfde! Samen met 6 collega’s vorm jij het bureau van de vereniging en ondersteun jij het bestuur, dat geheel uit vrijwilligers bestaat. Je hebt regelmatig werkoverleg met je collega’s, bestuur, kamers en afdelingen binnen de vereniging. Buiten de vereniging heb je diverse afspraken met stakeholders, zoals VWS en de NZa. Daarnaast werk je nauw samen met de andere psychologische beroepsverenigingen.

Verder word je door veel partijen en mensen geconsulteerd over inhoudelijke onderwerpen via mail, social media en telefoon, omdat jij altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Aan het eind van de dag kijk je met energie en voldoening terug op je werkzaamheden!

 De taken zijn:

 • Signaleren en analyseren van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen rond het beroep van gz-psycholoog en haar specialismen.
 • (Pro)actief lobby voeren op basis van ontwikkelingen of gestelde (strategische) doelen. Hierbij zelfstandig contacten leggen en samenwerking zoeken met stakeholders, zoals branche- en beroepsverenigingen, ZN, NZa en VWS.
 • Het beantwoorden van ledenvragen en het adviseren van leden. Dit varieert van het landelijk kwaliteitsstatuut, het zorgprestatiemodel, contracteringsvragen van vrijgevestigde praktijkhouders en praktijkvisitatie tot en met vragen rondom inschaling bij leden die werkzaam zijn bij instellingen.
 • Het verder helpen ontwikkelen van de beroepsvereniging.

Kennis en vaardigheden.
Je beschikt over:

 • Een wo-achtergrond en relevante werkervaring van minimaal 5 jaar binnen een bestuurlijke omgeving. Werkervaring in de gezondheidszorg is een pre.
 • Affiniteit met de beroepsuitoefening van onze leden, de gezondheidszorg(psychologie) en de doelstellingen van de NVGzP.
 • Het vermogen om proactief en strategisch in een eigen netwerk te investeren, zelfstandig te werken en goed in staat vanuit jezelf zaken te prioriteren, structureren en te organiseren.
 • Collegialiteit. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid en een teamplayer.
 • Goede contactuele eigenschappen om een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Van de kandidaat wordt verwacht dat deze een goede gesprekspartner is voor het eigen bestuur en desgewenst andere besturen.
 • Een gestructureerde manier van werken en probleemoplossend vermogen. Het kunnen doordenken van de gewenste (strategische) acties die hieruit moeten volgen.
 • Analytisch en strategische denkkracht en het vermogen hiernaar te handelen.
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid. Je kunt zelf je uren indelen, maar aangezien de meeste actieve leden en het bestuur het werk vrijwillig doen, zijn er regelmatig ook afspraken in de avonduren. Het werk is complex en interessant, maar laat zich niet altijd sturen in de uren die daarvoor ingepland staan.
 • Kennis van relevante ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg(psychologie) en relevante wet- en regelgeving is noodzakelijk.

Salaris
De functie is voor 32-36 uur per week. Inschaling is in functiegroep 65, maximaal € 5.439,- salarisniveau 1 augustus 2020 van de Cao-GGZ.
Je werkt gedeeltelijk vanuit huis en krijgt hiervoor een thuiswerkvergoeding.

Sollicitatieprocedure
Je sollicitatiebrief met CV kan je uitsluitend per mail vóór 5 juni 2021, richten aan: Willeke Brinkman, directeur NVGzP; wbrinkman@nvgzp.nl.  Vragen naar aanleiding van deze vacature kunnen eveneens naar dit emailadres worden gestuurd. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.