Update cao’s

02-02-2021

Omdat de NVGzP federatiepartner is van FBZ, geniet jij automatisch van de voordelen van vakbondsactiviteiten. Via inspraak en stemrecht oefen jij invloed uit op een nieuwe cao of sociaal plan. De NVGzP ondersteunt jou vakinhoudelijk, FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij jouw werk goed uit kunt voeren.

Mede namens NVGzP sluit FBZ grote cao’s in de zorg en sociaal plannen met werkgevers van instellingen overal in het land. FBZ is inmiddels een van de grootste vakbonden in de zorg. Samen krijgen we meer voor elkaar.

Update cao’s:

 • Cao Jeugd
  Op 3 februari is het cao-traject voor een nieuwe Cao Jeugdzorg gestart. De cao voor ruim 30.000 werknemers in deze sector liep eind 2020 af.
  Lees er hier meer over.
 • Cao UMC
  De werknemersorganisaties (FBZ, FNV, CNV, LAD en NU’91) en de NFU hebben op 29 januari de vierde overlegronde gehad over een nieuwe Cao UMC. De NFU heeft de wensen van de vijf werknemersorganisaties in ogenschouw genomen en wil nu begin februari een integraal bod formuleren.
  Lees hier verder.
 • Cao Ziekenhuizen
  In juli 2021 loopt de huidige Cao Ziekenhuizen af, in deze bijzondere tijd van een pandemie. Ondanks de coronabeperkingen wordt er gestart met de eerste voorbereidingen voor de nieuwe cao. Tot en met 12 februari kunnen leden bij hun vereniging melden welke inhoudelijke knelpunten zij ervaren in de huidige cao.
  Klik hier voor het volledige bericht.