Uitkomsten Trimbos onderzoek impact coronacrisis

28-09-2020

Een paar maanden geleden publiceerden wij de oproep van het Trimbos-instituut om mee te werken aan een onderzoek over de impact van de coronacrisis op hulpverleners in de psychische zorg.

Het Trimbos Instituut organiseert op 9 oktober een online bijeenkomst over de uitkomsten van dit onderzoek.

Wanneer: Vrijdag 9 oktober 2020

Hoe laat: 11.30-13.00 uur

Waar: Online via Zoom

Je wordt van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan over de uitkomsten van dit Trimbos-onderzoek.

Het Trimbos-instituut onderzocht in opdracht van ZonMw de gevolgen van de pandemie op het werk, werkbeleving en de eigen mentale gezondheid van psychische hulpverleners. Hierbij werkte het Trimbos-instituut nauw samen met vertegenwoordigers van beroepsverenigingen zoals P3NL, koepels van zorgaanbieders, MIND en andere partijen.

Het Trimbos-instituut wil  op 9 oktober met professionals in gesprek over de uitkomsten en de implicaties daarvan. Men is allereerst benieuwd naar jouw ervaringen om de resultaten beter te begrijpen. Het aantal besmettingen stijgt weer fors. Ook de economische crisis zal naar verwachting gevolgen hebben voor de caseload van GGZ-professionals. Hoe gaan we ons daarop voorbereiden? Welke lessen hebben we geleerd? Wat heeft gewerkt en wat hebben professionals nu nodig om hun werk goed te doen en zelf ook gezond te blijven?

De opbrengsten van de bijeenkomst zullen door de onderzoekers worden verwerkt in het onderzoeksrapport, inclusief aanbevelingen voor beroepsverenigingen, (koepels van) zorgaanbieders, professionals en financiers.

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan via deze link. Je krijgt dan een bevestiging en een link om via Zoom deel te nemen aan de bijeenkomst.