Tonnie Prinsen nieuwe voorzitter FGzPt

20-06-2019

Tonnie Prinsen wordt met ingang van 26 juni 2019 de nieuwe voorzitter van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt). 

Het bestuur benoemde Prinsen in de bestuursvergadering van 5 juni jl. Zij volgt Giovanni Timmermans op. Door het verstrijken van de statutaire zittingstermijn legt Timmermans zijn functie op 25 juni neer. Hij trad in 2007 toe tot het bestuur en was sinds 2010 voorzitter van de FGzPt.

Het bestuur is verheugd dat Prinsen beschikbaar is voor het voorzitterschap, zeker gezien haar brede netwerk en haar uitgebreide inhoudelijke kennis van het vak, en wenst haar veel succes bij de uitoefening van deze nieuwe functie.

Het bestuur bedankt Timmermans voor zijn inzet de afgelopen jaren. De FGzPt is onder zijn voorzitterschap ontwikkeld van een organisatie van beroepsbeoefenaren ex. artikel 14 van de Wet BIG naar een organisatie voor de basisberoepen gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut en de specialismen klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog, op het gebied van opleiding, erkenning, registratie en toezicht.

De FGzPt is in die periode uitgebreid met twee leden – de NVP en de NVGzP – en als organisatie verder geprofessionaliseerd. Timmermans heeft als voorzitter een belangrijke bijdrage geleverd aan het besluitvormingsproces en de uitvoering.

Lees hier het interview met Tonnie Prinsen.