Themadossier Coronavirus (COVID-19)

02-04-2020


In dit themadossier informeert de NVGzP jou over (de ontwikkelingen rond) het coronavirus (COVID-19). Hiervoor hebben we zelf informatie verzameld, maar delen we ook links naar andere relevante pagina’s. Diverse organisaties geven dezelfde berichtgeving of juist specifiek voor bepaalde groepen. De NVGzP vindt het efficiënter om de bestaande informatie te delen en/of naar te verwijzen en daar waar nodig te verrijken, zodat we jou van goede en de meest actuele informatie kunnen voorzien.

Bijeenkomsten en vergaderingen NVGzP

In navolging van de aangescherpte maatregelen, worden alle NVGzP-bijeenkomsten en -vergaderingen verplaatst dan wel online gehouden.
Klik hier voor het overzicht.

Webinar Corona en medische psychologie

Op 27 maart 2020 organiseerde de NVGzP, het NIP en de LVMP een webinar voor hun leden over corona en medische psychologie. Zie hier het nieuwsbericht

Beleid en richtlijnen

Beeldbellen en online behandelen

Relevante informatie externe websites

Overheid/landelijke adviesorganen:

Beroepsverenigingen/branche-organisaties:

Juridisch

Vakbonden

 • FBZ: Corona/COVID-19
 • FBZ: Tools coronacrisis voor zorgprofessionals
 • FNV

Vacatures tijdens coronacrisis

 • Gezondheidszorgbanen: wil je je hulp aanbieden om het personeelstekort in de zorg tijdens de coronacrisis te verminderen, meld je dan nu aan.
 • Extra handen voor de zorg: vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen

Diversen

 • Zakkaartje basiskennis COVID-19: De Esculaap heeft samen met het Coronabehandelteam van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een zakkaartje “Basiskennis COVID-19” samengesteld. Uiterst nuttige info met de kennis en ervaringen van specialisten op één A4’tje. Handig voor zowel intra- als extramurale zorgverleners.

 • Vergeet jezelf niet als je voor een ander zorgt.‘Brabant is als eerste zwaar getroffen door het coronavirus. Om die reden is in de regio Breda/Tilburg een initiatief ontstaan dat voor heel Nederland bruikbaar en toegankelijk is om de mentale gezondheid van medewerkers in vitale beroepen te bevorderen. Op deze site vind je een raamwerk hoe GGZ-instellingen en ziekenhuizen of andere zorginstellingen in optimale samenwerking zorg kunnen dragen voor mentale hygiëne van zorgmedewerkers.
  Tips & adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.
  Van Preventie, Psychosociale begeleiding tot PTSS-behandeling (3P’s), nu en straks!’

Disclaimer
De NVGzP doet haar uiterste best om jou van de juiste informatie te voorzien en gaat hierbij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid te werk. Daarbij zijn wij ook weer afhankelijk van anderen. Ondanks onze inspanningen is het mogelijk dat de informatie onvolledig, onjuist of verouderd is. De NVGzP aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt, de toepassingen die je gebruikt en de manier waarop je die gebruikt.