Telepsy lanceert gratis zoekmachine en screeningsinstrument voor kinderen en jeugdigen

22-10-2014

Telepsy heeft deze maand TeleScreen Junior gelanceerd, een GGZ-screeningsinstrument met zorgzwaarte-indicering voor kinderen en jeugdigen. Eerder dit jaar werd al een gratis zoekmachine voor zorgverleners in de GGZ geïntroduceerd.

Screening voor kinderen en jeugdigen

Het afgelopen jaar zijn er verschillende instrumenten voor volwassenen ontwikkeld die ondersteuning bieden bij het bepalen van de zorgzwaarte op basis van de nieuwe richtlijnen binnen de Basis GGZ. Wat ontbrak was een vergelijkbaar instrument voor kinderen en jeugdigen. Bij kinderen speelt vaak andere problematiek dan bij volwassenen, waarbij naast de leefomgeving ook de ontwikkelingsleeftijd van het kind een belangrijke rol speelt. Het nieuwe instrument van Telepsy is ontwikkeld in samenwerking met een aantal GGZ-instellingen en praktijken.  Het instrument is adaptief en past zich niet alleen aan aan de antwoorden van de respondent, maar houdt tevens rekening met de leeftijd van het kind. De TeleScreen Junior genereert onder andere indicaties op DSM-IV-classificatiegebieden. Klik hier voor meer informatie.

Kosteloze zoekmachine voor gz-psychologen en specialisten

Eerder dit jaar lanceerde Telepsy al een zoekmachine voor huisartsen en verwijzers die op zoek zijn naar een gz-psycholoog of een andere hulpverlener in de GGZ. Er kan worden gezocht op zorginhoudelijke terminologie, waaronder DSM-IV diagnoses. Huisartsen, praktijkondersteuners, maar ook GGZ-aanbieders onderling kunnen de zoekmachine gebruiken wanneer zij op basis van de aard en ernst van klachten een geschikte hulpverlener zoeken. GZ-psychologen en andere zorgverleners die willen worden opgenomen in de zoekmachine kunnen zich kosteloos aanmelden via de website van TelePsy.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.