Start eerste subsidierondes onderzoeksprogramma GGZ

07-06-2016

Op 16 juni 2016 gaan de eerste 2 subsidierondes voor het onderzoeksprogramma GGz open. De deadline voor het indienen van aanvragen is voor beide subsidierondes dinsdag 9 augustus 2016 om 14.00 uur.

Op verzoek van minister Schippers ontwikkelt ZonMw een nieuw onderzoeksprogramma voor de geestelijke gezondheidszorg. Het programma zal uitgaan van 2 centrale thema’s:

  • vroege behandeling en
  • gepersonaliseerde zorg

Depressie

Beide subsidierondes richten zich op depressie bij jonge vrouwen en adolescenten. Jonge vrouwen hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van een depressie. Daarnaast is bekend dat veel psychische stoornissen zich in de adolescentie openbaren. Door in deze groep depressieklachten eerder te herkennen, kan sneller ingegrepen worden waarmee erger voorkomen kan worden.

2 subsidierondes

Er worden 2 subsidierondes open gezet:

  1. Startsubsidie langlopend onderzoek depressie: waarin een startsubsidie voor langlopende studies aangevraagd kan worden naar het verbeteren van de herkenning en behandeling van depressie bij jonge vrouwen en adolescenten.
  2. Implementatie- en praktijkprojecten depressie: waarin subsidie voor kortlopende implementatie- en praktijkprojecten aangevraagd kan worden naar het verbeteren van de herkenning en behandeling van depressie bij jonge vrouwen en adolescenten

Meer informatie

 

[cd_text]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.