Sluit je met korting aan bij Zorgdomein

02-09-2020

De NVGzP heeft voor haar vrijgevestigde leden een overeenkomst afgesloten met ZorgDomein, waardoor leden 7,5% korting krijgen op de maandelijkse abonnementskosten. Indien er meer dan 60 nieuwe praktijken via de NVGzP zijn aangesloten op ZorgDomein, ontvangen alle praktijken (dus ook de huidige aansluitingen) 7,5% korting op de maandelijkse abonnementskosten per praktijk. 

In een tijd waarin steeds meer digitaliseert, waarbij veiligheid en privacy belangrijke aspecten zijn en bekendheid bij verwijzers een belangrijk aspect is voor vrijgevestigde ondernemers, is de NVGzP verheugd deze dienst van ZorgDomein aan haar leden aan te kunnen bieden.

Wat is ZorgDomein?
ZorgDomein is een digitaal informatie- en communicatieplatform dat zorgverleners onderling met elkaar verbindt. Op dit moment maakt ruim 90% van de huisartsen in Nederland gebruik van ZorgDomein voor het verwijzen naar vervolgzorg. Vrijwel alle ziekenhuizen en veel andere zorgaanbieders gebruiken ZorgDomein om digitaal verwijzingen te ontvangen. Sinds 3 jaar kunnen ook eerstelijnspraktijken, zoals fysiotherapiepraktijken en diëtetiekpraktijken, aansluiten op het ZorgDomein platform. Meer informatie over ZorgDomein is te vinden op hun website.

Voordelen ZorgDomein

Met ZorgDomein:

  • Is je zorgaanbod (en dus je specialisatie) beter in beeld bij huisartsen in jouw werkomgeving;
  • Ontvang je digitaal volledige verwijzingen met alle relevante patiëntgegevens, die voldoen aan geldende richtlijnen;
  • Handel je efficiënt en foutloos verwijzingen af;
  • Stuur je rapportages aan huisartsen, óók zonder voorafgaande verwijzing;
  • Overleg je veilig en eenvoudig via de geïntegreerde zorgmessenger Patiëntoverleg;
  • Kun je proactief de patiënt benaderen voor het plannen van de afspraak.

Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk en altijd een complete verwijzing.

Kosten ZorgDomein
De  reguliere maandelijkse abonnementskosten voor ZorgDomein voor praktijken bedragen € 10,- per schermvermelding (locatie) en € 6,- per geregistreerde zorgaanbieder. Voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener bedragen de kosten €16,- per maand (excl. korting en btw). Daarnaast betaalt een praktijk eenmalig registratiekosten van  € 30,-.

Lees hier het eerdere nieuwsbericht.

Meld je vóór 1 november aan via de website van Zorgdomein. De korting gaat alleen gelden indien zich op 1 november 60 nieuwe praktijken hebben aangemeld.