Schippers heropent overleg over de GGZ

02-05-2015

Peter van Drunen

Minister Schippers heeft het overleg met veldpartijen over de toekomst van de GGZ heropend. Dit overleg was begin dit jaar opgeschort door de controverse over de afschaffing van de keuzevrijheid in de zorg.

Op 30 april overlegde  de minister met NIP, LVVP en P3NL over een gezamenlijke toekomstagenda voor de GGZ. De NVGzP is hierbij betrokken via haar lidmaatschap van P3NL, de federatie van organisaties van psychologen, pedagogen en psychotherapeuten.

Het overleg met de minister zal medio mei worden voortgezet. Parallel hieraan heeft de minister ook overleg gestart met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, GGZ Nederland en het Landelijk Platform GGZ.

Met de hervatting van deze overleggen is een eind gekomen aan de patstelling die ontstond toen de minister eind januari het Bestuurlijk Akkoord opgezegd heeft. In dit Bestuurlijk Akkoord participeerden namens de psychologen alleen  het NIP en de voorgangers van de LVP (NVVP en LVE). Door de toetreding van P3NL zijn nu ook de NVGzP en andere organisaties zoals de VGCt en de VEN betrokken bij dit overleg.

Uitgangspunt van de Minister voor het overleg is haar Kamerbrief Kwaliteit loont van begin februari. De P3NL-partijen zullen voor het volgend overleg een eigen agenda opstellen van prioriteiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.