19-21 september Estafetteloop tegen stigma in de GGZ

16-09-2014

Samen Sterk zonder Stigma, de stichting die streeft naar meer openheid rondom psychische aandoeningen, neemt de jaarlijkse Socialrun op in haar activiteiten. De non-stop estafetteloop die start en finisht bij het Bunnikse Fort Vechten, beslaat 555 kilometer in 48 uur en vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 september.

Gerdien Rabbers, directeur van Samen Sterk: “De Socialrun en de doelen van onze stichting sluiten enorm goed op elkaar aan. Het is dan ook logisch dat wij ons samen inzetten om openheid over psychische aandoeningen te stimuleren. Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt of heeft zelf een aandoening als angststoornis, depressie of autisme. Toch is het voor veel mensen ontzettend moeilijk om erover te praten. Door open te kunnen en mogen zijn, kunnen uitsluiting en vooroordelen afnemen en dat draagt bij aan het herstel.”

Door deel te nemen aan de Socialrun vestigen de teams niet alleen de aandacht op het goede doel, de lopers halen met hun deelname ook geld op. De opbrengsten worden ingezet voor projecten die openheid stimuleren en daarmee vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. De teams bestaan uit hulpverleners, (ex-)cliënten, familie, vrienden en sympathisanten.

Oprichter van de Socialrun en nu medewerker van Samen Sterk, Frank Bonekamp: “Dit jaar vindt de estafetteloop voor de derde keer plaats. Onze aanhang was al behoorlijk groot en groeit nog steeds. Door samen te gaan met Samen Sterk zonder Stigma, kunnen we nog meer mensen bereiken met ons verhaal. Met openheid is het beeld dat bestaat van mensen met een psychische aandoening te veranderen en dat is hard nodig.”

Presentatrice Jacobine Geel zal als voorzitter van GGZ Nederland het laatste deel van de run mee rennen met de lopers. Joop Braakhekke draagt het doel een warm hart toe en verzorgt een lunch voor een van de teams. Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu reikt de medailles uit.

Zie ook: vijf vragen aan Frank Bonekamp, organisator van de estafetteloop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.