De behandeling van de toekomst! Imaginaire rescripting door virtual reality

22-05-2019


Imaginaire rescripting is bewezen effectief en er zijn diverse behandelingen die ook binnen virtual reality effectief blijken, maar hoe zit dat met imaginaire rescripting door virtual reality?

Ben je benieuwd hiernaar? De NVGzP heeft een filmpje gemaakt.

Innovatief onderzoek – koppeling tussen praktijk en onderzoek en het versterken van de positie van de specialist als science practitioner. Een stap verder!
Sven van Kuik (gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog) doet innovatief pilotonderzoek naar de toepasbaarheid van imaginaire rescripting met virtual reality. Als klinisch psycholoog wordt hij een specialist: hij diagnosticeert, behandelt complexe problematiek en stuurt hierop. Ook initieert en organiseert hij inhoudelijke innovatie en leert hij deze wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk. Daarom hebben ook Arnoud Arntz (Hoogleraar Klinische Psychologie UvA) en Arnold van Emmerik (Voorzitter VGCt) een belangrijke rol binnen dit onderzoek. Zij lichten in het filmpje het belang van het onderzoek toe en staan stil bij de samenwerking tussen TU Delft, UvA en PsyQ.

Het filmpje is inmiddels beschikbaar op NVGzP-YouTube.