Reminder: Pas vóór 1 juli 2022 je kwaliteitsstatuut GGZ aan

05-05-2022

Zorgaanbieders die zorg leveren, die valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw), moeten hun kwaliteitsstatuut aanpassen volgens het format LKS versie 3.0, laten registreren én goedkeuren bij GGZ Kwaliteitsstatuut voor 1 juli 2022. Dit geldt zowel voor vrijgevestigden als voor instellingen.

Wat zijn de gevolgen als je te lang wacht?
Wijzig je je kwaliteitsstatuut niet, dan kun je met het goedgekeurde kwaliteitsstatuut op basis van de formats versie 1.0 of 2.0 zorg declareren tot en met december 2022. De NVGzP adviseert echter om het kwaliteitsstatuut vóór 1 juli 2022 aan te passen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je begin 2023 je behandelingen niet meer kunt declareren bij de zorgverzekeraars. Vanaf 1 januari 2023 is namelijk alleen het goedgekeurde kwaliteitsstatuut 3.0 geldig. En vanaf die datum mag je, zonder goedgekeurd kwaliteitsstatuut 3.0, geen zorg meer leveren in de Zvw.

NVGzP Invulhulp kwaliteitsstatuut vrijgevestigden
Om vrijgevestigde zorgaanbieder te helpen bij het invullen van de nieuwste versie van het kwaliteitsstatuut 3.0, maakte de NVGzP een invulhulp voor leden. De invulhulp helpt je bij het interpreteren van de tekst en geeft aan waarop getoetst wordt als je je kwaliteitsstatuut aanbiedt bij GGZ Kwaliteitsstatuut. De invulhulp vind je op het ledenportaal (onder documenten en webinars > eigen praktijk).

Handige links
We hebben ook een aantal handige links op een rijtje gezet om je te helpen bij het invullen en aanbieden van je kwaliteitsstatuut.