Psychotherapeuten sluiten zich aan bij FGzP

12-08-2014

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) heeft zich aangesloten bij de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP). Voortaan gaat de federatie als Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) door het leven. 

De FGzP is in 2002 opgericht door NIP en NVO als overkoepeld orgaan voor specialismen in de gezondheidszorgpsychologie. De Federatie is onder andere verantwoordelijk voor de instelling van de beide specialismen (klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog), de registratie van specialisten, de erkenning van opleidingen en de accreditatie van bij- en nascholing voor specialisten.

Verbreding

Met de toetreding van de NVP als derde federatiepartner verbreden de taken en doelstellingen van de federatie. Het is de bedoeling dat de FGzPt voortaan gaat fungeren als overkoepelend orgaan voor alle BIG-opleidingen op het gebied van de  gezondheidszorgpsychologie en de psychotherapie. Dat betekent dat zij zich ook bezig gaat houden met regelgeving en toezicht voor de artikel-3-opleidingen gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut.

Deze verandering in de governance sluit aan bij de wens van het ministerie van VWS om uitvoerende en toezichthoudende taken van de ‘Artikel 3’-beroepen te scheiden. De komende maanden wordt de zogeheten ‘governancestructuur’ van de FGzPt nader uitgewerkt. Meer informatie hierover volgt naar verwachting dit najaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.