De Psychoposter: Welkomstgeschenk voor nieuwe leden en ledenwervers

20-09-2016


De NVGzP heeft voor nieuwe leden een nieuw welkomstgeschenk: De Psychoposter. Ook ledenwervers kunnen kiezen voor dit geschenk. Het boek 47 redenen om niet in therapie te gaan … … en een om het wel te doen van Martin Appelo zal ook nog enige tijd als welkomstgeschenk gekozen kunnen worden.

De Psychoposter is een informatieve poster die u bijvoorbeeld in uw kantoor of in uw praktijk voor uw cliënten/patiënten kunt ophangen. Op de kleurrijke en overzichtelijke poster staat een beslisboom afgebeeld in de vorm van een berg, die helpt te bekijken of de klachten en/of problemen duiden op een psychisch probleem.

Deze wegwijzer start onderaan de berg waarop de verschillende stoorniscategorieën vermeld staan. Aan de hand van eenvoudige vragen wordt u via diverse bergweggetjes naar het probleem geleid dat betrekking kan hebben op de genoemde klachten. De beslisboom stelt uiteraard geen diagnose maar helpt alleen op weg. De Psychoposter is gebaseerd op de DSM-V; een wetenschappelijk classificatiesysteem voor onder andere psychologen en psychiaters.

De afmetingen zijn 60 x 100 cm.