Psychologen gezocht voor Dokters van de Wereld

21-03-2017

Dokters van de Wereld, de Nederlandse tak van de internationale medische organisatie Médecins du Monde, die in binnen- en buitenland opkomt voor het universele recht op gezondheid, start binnenkort met een nieuw project. Het project richt zich op laagdrempelige psychosociale ondersteuning aan ongedocumenteerde migranten.

Door middel van gesprekken wordt ondersteuning geboden aan ongedocumenteerde migranten. Deze gesprekken vinden plaats in de Zorgbus van Dokters van de Wereld, op verschillende locaties in Amsterdam en Rotterdam.

Het is voor deze groep moeilijk op de juiste plek toegang te vinden in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. De geestelijke problematiek bij ongedocumenteerde migranten is complex. Dit ziet men in de praktijk tijdens de spreekuren op de Zorgbus, en het blijkt uit onderzoek, dat Dokters van de Wereld sinds zomer 2016 uitvoert.

Voor dit project worden psychologen gezocht die zich op vrijwillige basis minimaal één dagdeel per week gedurende 3 – 6 maanden in willen zetten. Klik hier voor de vacaturetekst.

Tot slot: ook de medische spreekuren in de Zorgbus worden gedaan door vrijwilligers, veelal artsen en verpleegkundigen. Zij doen dit werk met heel veel plezier vanwege de uitdaging en de maatschappelijke bijdrage die zij op deze manier kunnen leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.