Paulien Meurs machtigste vrouw in zorg

20-11-2014

Paulien Meurs is volgens het weekblad Opzij de machtigste vrouw in de zorg. Meurs is onder andere voorzitter van de commissie die een advies voorbereidt over het hoofdbehandelaarschap in de GGZ. 

Meurs (61) voerde ook vorig jaar al de ranglijst aan. Meurs is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

De nummers 2 en 3 van de Opzij ranglijst zijn Diana Monissen en Wilna Wind. Monissen (59) is bestuursvoorzitter van de Friesland Zorgverzekeraar. Wind (53) is directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Andere bekende namen in de Top-10 zijn Marjanne Sint, Yvonnen van Rooy en Ronnie van Diemen. Sint is voorzitter van de  vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, De Rooy is voorzitter van de NVZ en Van Diemen is de inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De enige nieuwkomer in de de lijst is Elsken van der Wall, hoogleraar oncologie en voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.