P3NL-nieuws

04-04-2019

  • Website de Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP)
  • AVG-nieuws

Website de Juiste Zorg Op de Juiste Plek
De website de Juiste Zorg Op de Juiste Plek is online gegaan. Deze website is opgezet door VWS, om uitvoering te geven aan het rapport dat is opgesteld door de Taskforce JZOJP.
Het doel van De Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health).
Op de website vindt u informatie over wat JZOJP doet en praktijkverhalen van koplopers.
Lees bijvoorbeeld het praktijkverhaal ´Taakherschikking in jeugdgezondheidszorg: focus op kinderen die het nodig hebben´en ´GGZ en Wmo pakken gezamenlijk psychosociale problematiek aan´

Lees hier verder.

AVG-nieuws
Stichting AVG voor Verenigingen helpt organisaties snel en doeltreffend aan de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) te voldoen. Via P3NL kun je je met korting aanmelden. Voor € 60,- per jaar of € 15,- per kwartaal kun je gebruikmaken van het programma. Heb je al een licentie, verleng die dan vóór 1 mei a.s.!

Bekijk de webinars!
De Stichting AVG heeft een aantal interessante webinars gemaakt over het AVG-programma, onder andere de webinar ‘Hoe kan ik relatief eenvoudig aan de nieuwe AVG-privacywet voldoen?’. Als gebruiker kun je deze webinars terugkijken.

Invoeringsdatum e-privacywet nog niet bekend
Op de vergadering van 4 december 2018 van de EU in Brussel is gesproken over de wet e-Privacy Verordening (ePV). Er is nog geen invoeringsdatum bekend gemaakt.

Deze wet is een aanvulling op de AVG en beschermt de inhoud van berichten en communicatie en gaat onder andere over de cookies die op veel websites zijn ingesteld. Het AVG-programma wordt aangepast zodra deze datum bekend is. Er worden toevoegingen gedaan zodat je naast de AVG ook makkelijker aan de e-privacywet kunt voldoen. Hier hoef je dus geen extra programma voor aan te schaffen.

Blijf voldoen aan de AVG: verleng je aanmelding of meld je vandaag nog aan voor het AVG-programma!

Lees verder