Orthopedagoog en kinder- en jeugdpsycholoog ook in 2015 nog hoofdbehandelaar in GGZ

11-09-2014

De orthopedagoog-generalist en de kinder- en jeugdpsycholoog NIP kunnen ook in de 2015 nog hoofdbehandelaar zijn in de Basis GGZ. Daarmee komt minister Schippers terug op het eerdere besluit om het hoofdbehandelaarschap voor  deze beroepen per 1 januari te schrappen.

Aanleiding voor het besluit van de Minister is een brief van de NVO. Hierin signaleert deze vereniging de problemen die ontstaan door het schrapen van de orthopedagoog en de kinder- en jeugdpsycholoog als hoofdbehandelaar. Dit geldt volgens de NVO met name voor de zorg aan jongvolwassenen en aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

Omdat de transitie van de jeugdzorg nog in volle gang is, heeft de minister besloten de huidige regeling van het hoofdbehandelaarschap met één jaar te verlengen, in afwachting van het definitieve advies van de commissie-Meurs over het hoofdbehandelaarschap.

De NVO had in zijn brief ook aangedrongen op opname van de orthopedagoog-generalist in de wet-BIG. Schippers kondigt aan hierover later dit jaar een besluit te nemen.

Klik hier voor de volledige tekst van de brief

Zie ook: discussie hoofdbehandelaarschap GGZ

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.