Oproep: Heb je input voor de nieuwe cao Gehandicaptenzorg?

01-10-2018


De NVGzP sluit per 1 januari 2019 bij FBZ aan waarmee jouw werknemersbelangen aan de cao-tafels behartigd worden. Omdat de voorbereidingen voor een aantal nieuwe cao’s nu beginnen, nodigen wij je uit nu al input te leveren voor de cao Gehandicaptenzorg 2017-2019 die 31 maart a.s. afloopt.
Voordat de onderhandelingen over de nieuwe cao beginnen, kun je onderwerpen aandragen. Ervaar je bepaalde knelpunten in je arbeidsvoorwaarden? Over welke afspraken zou FBZ in de nieuwe cao volgens jou moeten onderhandelen?

Je kunt je input tot en met 9 december a.s. via bureau@nvgzp.nl aanleveren. Op basis van jouw input, de inbreng van verschillende beroepsgroepen en de cao-klankbordgroep met leden uit het veld, stelt FBZ een agenda op met de onderwerpen die aan de orde komen tijdens de onderhandelingen. Daarna treedt FBZ in overleg met de andere bonden met als doel te komen tot een gezamenlijke inzet. Gebruikelijk wisselen de cao-partijen (werkgevers en werknemers) voorafgaand aan de onderhandelingen de wederzijdse inzetten uit.

NVGzP zoekt leden voor klankbordgroep Cao Gehandicaptenzorg
Gedurende het cao-proces denkt de cao-klankbordgroep met leden uit het veld van de verschillende bij FBZ aangesloten verenigingen mee. Als lid van de klankbordgroep ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen aan de cao-tafel en kun je invloed uitoefenen op de nieuwe cao door de onderhandelaars van FBZ te voeden met signalen of ontwikkelingen op de werkvloer. Begin 2019 organiseert FBZ een bijeenkomst (’s avonds met broodjes) om de inzet voor de nieuwe cao te bespreken. Deelnemers ontvangen een reiskostenvergoeding. Neem via bureau@fbz.nl contact op met onderhandelaars Maaike Langerak of José Klerks als je je wit aanmelden of meer wilt weten.