NZa publiceert lijst met 90 veelgestelde vragen Basis GGZ

31-03-2015

De NZa heeft een lijst met negentig veelgestelde vragen over de Generalistische Basis GGZ gepubliceerd. De lijst is samengesteld op verzoek van de NVGzP en andere beroepsverenigingen. 

Met de lijst zet de NZa een stap in de richting van betere informatievoorziening  van professionals en consumenten. Op veel punten blijven echter onduidelijkheden bestaan. De lijst bevat dan ook nauwelijks toegevoegde informatie ten opzichte van reeds bestaande informatiebronnen, zoals het themadossier Basis GGZ op deze website.

Klik hier voor de integrale NZA-lijst.

One thought on “NZa publiceert lijst met 90 veelgestelde vragen Basis GGZ

  1. Het idee in het model dat tijd geen argument kan zijn een behandeling af te ronden is waanzin en weinig wetenschappelijk. Ik begrijp niet dat het veld daarmee in 2013 ingestemd heeft. Het verplicht de psycholoog gratis door te behandelen. Je raakt overgeleverd aan de bevindingen van de client en zoals we weren zijn deze bevindingen uitermate subjectief, zelfs bij het gebruik van vragenlijsten. Gevolg is een toename aan wederzijdse manipulatie en financiële klachten en een toename uiteindelijk van verwijzingen naar de s-ggz, want dat lijkt de meest voor de hand liggende weg bij stagnatie. En we weten ook dat DSM klachten vaak langer. Behandeltijd nodig hebben dan de 8 of 11 waarvoor we een maximale vergoeding krijgen. En wie bepaalt wanneer en op basis waarvan een behandeling KLAAR is. Ik zeg: dit model is een tekentafelmodel dat gedoemd is tot het failliet gaan van de basis ggz aanbieder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.