NVGzP toegelaten tot CONO

01-11-2013

De NVGzP is toegelaten tot het CONO, het Coördinerend Orgaan voor Nascholing en Opleiding in de GGZ. Het CONO gaat onder andere over de toewijzing van opleidingssubsidies voor de psychologische BIG-opleidingen.

Erkenning

De toelating tot het CONO is een belangrijke stap in de erkenning van de NVGzP als beroepsvereniging van gz-psychologen, klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. In het CONO participeren alle relevante beroepsverenigingen, GGZ-Nederland en een aantal andere brancheorganisaties, en de opleidingsinstellingen.  Het CONO heeft de afgelopen twintig jaar een belangrijke rol gespeeld in de voor discussie en beleidsontwikkeling over opleidingen in de GGZ. Zo stond het CONO in 1998 aan de wieg van de gz-psycholoog als zelfstandig beroep.

Opleidingsfonds

De belangrijkste taak van het CONO op dit moment is de toewijzing van subsidies uit het opleidingsfonds. Deze subsidies zijn bestemd voor de financiering van opleidingsplaatsen voor de psychologische BIG-opleidingen en de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ. Dit betekent dat de NVGzP mee kan denken over de toewijzing van opleidingsgelden voor 2015. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.  Een belangrijke vraag hierbij is onder andere hoe de gelden voor de GGZ verdeeld gaan worden over de specialistische GGZ en de Basis GGZ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.