NVGzP sluit overeenkomst met ZorgDomein

12-05-2020


De NVGzP heeft voor haar vrijgevestigde leden per 1 juni 2020 een overeenkomst afgesloten met ZorgDomein, waardoor leden 7,5% korting krijgen op de maandelijkse abonnementskosten. Daarnaast hebben we met ZorgDomein een mooie deal afgesproken om snelle beslissers extra korting te geven. Afhankelijk van jouw datum van aanmelding, hoef je namelijk (tot 1 september 2020) geen maandelijkse abonnementskosten en registratiekosten te betalen. 

In een tijd waarin steeds meer digitaliseert, waarbij veiligheid en privacy belangrijke aspecten zijn en bekendheid bij verwijzers een belangrijk aspect is voor vrijgevestigde ondernemers, is de NVGzP verheugd deze dienst van ZorgDomein aan haar leden aan te kunnen bieden.

Wat is ZorgDomein?
ZorgDomein is een digitaal informatie- en communicatieplatform dat zorgverleners onderling met elkaar verbindt. Op dit moment maakt ruim 90% van de huisartsen in Nederland gebruik van ZorgDomein voor het verwijzen naar vervolgzorg. Vrijwel alle ziekenhuizen en veel andere zorgaanbieders gebruiken ZorgDomein om digitaal verwijzingen te ontvangen. Sinds 3 jaar kunnen ook eerstelijnspraktijken, zoals fysiotherapiepraktijken en diëtetiekpraktijken, aansluiten op het ZorgDomein platform. Meer informatie over ZorgDomein is te vinden op hun website.

Voordelen ZorgDomein

Met ZorgDomein:

  • Is je zorgaanbod (en dus je specialisatie) beter in beeld bij huisartsen in jouw werkomgeving;
  • Ontvang je digitaal volledige verwijzingen met alle relevante patiëntgegevens, die voldoen aan geldende richtlijnen;
  • Handel je efficiënt en foutloos verwijzingen af;
  • Stuur je rapportages aan huisartsen, óók zonder voorafgaande verwijzing;
  • Overleg je veilig en eenvoudig via de geïntegreerde zorgmessenger Patiëntoverleg;
  • Kun je proactief de patiënt benaderen voor het plannen van de afspraak.

Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk en altijd een complete verwijzing.

Kosten ZorgDomein
De  reguliere maandelijkse abonnementskosten voor ZorgDomein voor praktijken bedragen € 10,- per schermvermelding (locatie) en € 6,- per geregistreerde zorgaanbieder. Voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener bedragen de kosten €16,- per maand (excl. korting en btw). Daarnaast betaalt een praktijk eenmalig registratiekosten van  € 30,-.

Praktijken die zich vóór 1 september 2020 aanmelden op ZorgDomein betalen tot 1 september 2020 geen maandelijkse abonnementskosten en geen eenmalige registratiekosten. Om hiervan gebruik te kunnen maken, wordt de looptijd (standaard 12 maanden) van het contract dat jouw praktijk aangaat met ZorgDomein verlengd met het aantal maanden dat je jouw praktijk op ZorgDomein aanmeldt vóór 1 september 2020. Bijvoorbeeld: de initiële looptijd van een contract wordt 15 maanden als je jouw praktijk aanmeldt per 1 juni 2020 en 13 maanden als je jouw praktijk aanmeldt per 1 augustus 2020.

Indien er meer dan 60 nieuwe praktijken via de NVGzP zijn aangesloten op ZorgDomein, ontvangen alle praktijken vanaf dat moment (maar na 1 september 2020) 7,5% korting op de maandelijkse abonnementskosten per praktijk. Dit betekent dat de maandelijkse kosten voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener inclusief 7,5% korting € 14,80 bedragen.

Aan de slag met ZorgDomein
Vanaf 1 juni 2020 gaat de samenwerking tussen de NVGzP en ZorgDomein van start. Dit betekent dat leden van de NVGzP zich vanaf dan op ZorgDomein kunnen aanmelden via onderstaand stappenplan.

Stappenplan aansluiten op ZorgDomein

Het aansluiten op ZorgDomein is eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag, maar verdient wel even aandacht. Hieronder staan de verschillende stappen beschreven:

Stap 1
Aanmelden praktijk
Meld jouw praktijk aan op ZorgDomein via de website.
 

Stap 2
Digitaal ondertekenen contract

 

Het productcontract wordt digitaal toegestuurd en kun je digitaal ondertekenen. Na het ondertekenen van het contract maakt ZorgDomein de praktijk aan op het platform en ontvang je een link om een account aan te maken. Tips gebruik Zorgdomein voor praktijken.

Stap 3
Activeren account en aanvullen zorgaanbod
 

  • Na activering van het account log je eenvoudig in.
  • Om zichtbaar te zijn en verwijzingen te kunnen ontvangen, is het essentieel om zorgaanbod aan te maken. ZorgDomein heeft al een zorgproduct aangemaakt voor jouw praktijk. Je kunt extra zorgproducten aanmaken voor specialisaties van de praktijk. Hierdoor weet de verwijzer precies waar hij/zij een patiënt naar kan verwijzen.
  • Het zorgaanbod is het visitekaartje van jouw praktijk. Zorg er daarom voor dat jouw zorgproducten er aantrekkelijk uit zien. Lees hier enkele tips voor het inrichten van zorgaanbod. 

Stap 4
Informeer de huisartsen
Om goed gevonden te worden door huisartsen, is het belangrijk dat de huisartsen met wie je samenwerkt weten dat je bent aangesloten op ZorgDomein. Breng dit onder de aandacht door  huisartsen proactief te benaderen. Lees hier enkele tips die andere praktijken hebben geholpen.

Voor vragen over het aanmeldproces kun je mailen naar support@zorgdomein.nl.