NVGzP neemt initiatief voor psychologentop

14-01-2014

De NVGzP heeft het initiatief genomen voor een breed overleg van psychologenorganisaties. Het overleg vindt plaats op 30 januari as. en wordt georganiseerd in samenwerking met de VGCt. Andere deelnemende organisaties zijn NIP, LVE, NVVP, NVO, NVP, NVVS en de psychotherapieverenigingen NVGP, NVRG, VCgP, VKJP en Vereniging EMDR Nederland.

Directe aanleiding voor de top is de gedeelde behoefte om de krachten te bundelen en zo als psychologen  meer een vuist te kunnen maken. Met elkaar vertegenwoordigen de dertien psychologenorganisaties zo’n 20.000 leden. Door hun versnipperd optreden leggen zij politiek echter te weinig gewicht in de schaal.

De NVGzP heeft vanaf haar oprichting in 2012 gestreefd naar betere samenwerking tussen organisaties van psychologen. In 2013 werd al op ad hoc basis samengewerkt met NVP, VGCt, NVVS, NVP en Vereniging EMDR Nederland. Met de organisatie van de psychologentop wordt een nieuwe stap gezet naar bundeling van krachten.

Zie ook: Samenwerking psychologenorganisaties krijgt vervolg

6 thoughts on “NVGzP neemt initiatief voor psychologentop

  1. Dat is goed nieuws: het gaat om verbinden niet om versnipperen! Samen is altijd beter dan alleen en dat laatste lijkt haaks te staan op wat we van oudsher doen in Nederland ! Wat een mooie uitdaging om het gemeenschappelijke te vinden, in professie, in aanpak in wat wij als gedragswetenschappers willen doen vanuit ons beroep in de maatschappij, voor onze cliënten. Veel succes!

    1. Beste Aaltje,

      Excuus dat dit uit het bericht niet duidelijk werd. Het gaat om een besloten overleg op bestuursniveau tussen de verschillende organisaties. Natuurlijk zullen we wel terugrapporteren wat hieruit gekomen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.