NVGzP-contributie terugvragen

18-02-2019

De NVGzP is federatiepartner van FBZ. De NVGzP ondersteunt jou vakinhoudelijk, FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij jouw werk goed uit kunt voeren! Vergeet niet jouw NVGzP-contributie terug te vragen bij jouw werkgever.

Door de aansluiting kun je in veel gevallen (een deel van) je NVGzP-contributie door je werkgever laten vergoeden. Kijk op de website voor een overzicht van de cao’s waar dit voor geldt en informeer bij je ondernemingsraad of hiervoor een voorziening is getroffen in jullie werkkostenregeling. Als zelfstandige kan dit via de Belastingdienst.

Waar maakt FBZ zich zoal sterk voor?

  • Versteviging van de positie van (zorg)professionals
  • Structurele scholings- en opleidingsmogelijkheden
  • Gezond roosteren en verlaging van de werkdruk
  • Gezond en veilig werken in elke levensfase
  • Uitbreiding vergoeding (kwaliteits)registers
  • Verbetering van de arbeidspositie van professionals in opleiding

Bij welke cao’s zijn onze leden aangesloten?
De NVGzP vertegenwoordigt alle werkgebieden waarin BIG-geregistreerde psychologen werkzaam zijn. Circa de helft van onze leden is aangesloten bij een cao:

Cao GGZ
Cao Ziekenhuizen
Cao Gehandicaptenzorg
Cao Universitair Medische Centra
Cao VVT
Cao Jeugdzorg
Cao Nederlandse Universiteiten
Cao Gezondheidscentra
71,9%
11,5%
5,5%
3,5%
3,3%
1,9%
2,1%
0,4%

Meer weten?
FBZ en NVGzP werken ook samen in de communicatie, conform de AVG. Je herkent dit aan onze gezamenlijke uitingen. Jij zal geregeld berichtgeving ontvangen die relevant voor jou. Denk aan een uitnodiging om je kandidaat te stellen bij een OR-verkiezing bij jouw werkgever. Of aan een bericht voor het uitbrengen van jouw stem over een nieuw sociaal plan. NVGzP stelt jou in de gelegenheid je uit te spreken over cao-afspraken zodra FBZ een akkoord heeft gesloten voor een nieuwe cao.
Houdt onze berichtgeving in de gaten en kijk op www.fbz.nl.