NVGzP en NIP fuseren op 1 oktober

22-09-2022


Samen verder als één krachtige beroepsvereniging

Gisteravond namen de ledenraden van zowel de NVGzP als het NIP het definitieve besluit om per 1 oktober aanstaande samen te gaan als één nieuwe, grotere beroepsvereniging. De gefuseerde beroepsvereniging gaat vanaf dat moment door onder de naam Nederlands Instituut van Psychologen, afgekort NIP.

Eén krachtige beroepsvereniging
Met dit positieve besluit worden we één krachtige beroepsvereniging, waar plaats is voor alle master en postmaster opgeleide psychologen in de volle breedte van de psychologie. In deze vereniging versterken we nu met nog meer psychologen de beroepsidentiteit en treden we gezamenlijk op. We zullen onze stem nog krachtiger laten horen en zo de belangen van onze verschillende beroepsgroepen nog beter dan voorheen behartigen. Voor onze leden verbreden we bovendien ook nog onze dienstverlening.

Wat betekent dit voor leden?
Voor alle leden van de beide verenigingen brengt de fusie voordelen met zich mee. Het combineren van het beste dat beide verenigingen te bieden hebben in profilering en de positionering van het beroep, dienstverlening en ledenvoordelen, vormen nu het hart van de nieuwe organisatie. Alle leden van de NVGzP en het NIP hebben vanochtend een mail gekregen met daarin meer informatie over wat de fusie voor hen persoonlijk betekent.

Algemeen Bestuur, directeur en ledenraad
De gefuseerde vereniging NIP wordt vanaf 1 oktober vanuit een gezamenlijk bestuur en één gecombineerde ledenraad aangestuurd en wordt daarbij ondersteund door het samengevoegde bureau. Het Algemeen Bestuur bestaat vanaf 1 oktober uit de volgende leden: Hans de Veen (voorzitter), Rudolf Ponds (vice-voorzitter), Gert-Jan Prosman, Wim van Heel, Rinie Ariëns, Francien Engelhard en Boukje Lobbrecht.

Het bureau wordt vanaf 1 oktober aangestuurd door Monique Rook; op dit moment ook directeur van het huidige NIP.

BIG-gerelateerd nieuws en wetenswaardigheden
Totdat de huisstijl van de gefuseerde vereniging gereed is en er afspraken zijn over hoe nieuws, achtergronden en wetenswaardigheden voor de BIG-psycholoog vindbaar zijn bij de gefuseerde vereniging, blijven de NVGzP-nieuwsbrief, -website en het -ledenportaal actief. De NVGzP social mediakanalen LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube worden geleidelijk uitgefaseerd.

Waar kan ik als lid van NVGzP of NIP met mijn vragen over de fusie terecht?
Het resterende deel van 2022 en het jaar 2023 gebruikt de gefuseerde vereniging als overgangsperiode. Gedurende die tijd worden geleidelijk de verenigingsgremia ingericht in lijn met het fusievoorstel, de gezamenlijke identiteit en uitstraling vastgesteld en de voor- en achterkantzaken als communicatie en systemen in elkaar gevlochten. Leden betrekken we vaak en veel, want het blijft jullie vereniging.

We kunnen ons voostellen dat je vragen hebt. Op onze fusiepagina vind je daarom de laatste informatie over dit traject en wat de fusie voor jou betekent. De komende maanden zullen we hier regelmatig de ontwikkelingen en toekomstige besluiten rondom de integratie toevoegen. Je vindt hier ook een Q&A. Houdt deze pagina dus in de gaten, want deze wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd.

Andere vragen? Mail dan naar info@psynip.nl.

Persvragen: neem contact op via pers@psynip.nl