Nieuws vanuit Akwa GGZ

14-01-2022

Gratis keuzehulpen Samen beslissen voor jouw patiënt
Om samen met een behandelaar de juiste keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat de patiënt beschikt over de juiste informatie over de aandoening en mogelijke behandelingen. Om patiënten en naasten hierbij te ondersteunen zijn diverse toolkits Samen beslissen gemaakt die helpen bij het begrijpen van de stoornis en het overzien van mogelijke behandelingen. De toolkits zijn gebaseerd op de zorgstandaarden en ontwikkeld door MIND met patiënten en naasten uit hun achterban en professionals.

Bekijk en bestel gratis toolkits.

Nieuwe video kwaliteitsstandaard Arbeid als medicijn
In de nieuwe video voor de generieke module Arbeid als medicijn vertellen een ervaringsdeskundige, behandelaar en werkgever hoe werk ingezet kan worden voor het bevorderen van gezondheid en herstel. Werk kan bijdragen aan gezondheid en herstel, maar kan ook de oorzaak zijn van het ontstaan en verergeren van psychische klachten. De generieke module biedt professionals en patiënten handvatten om het onderwerp ‘werk’ een plek te geven in de behandeling. In het Lab van ‘Arbeid als medicijn’ kunnen mensen met psychische problemen, betrokken werkgevers en professionals terecht voor meer informatie.

Autisme toegevoegd aan app GGZ Standaarden
Voor het toepassen van zorgstandaarden in het behandelplan is er de app GGZ Standaarden. De app bevat keuzehulpen die aan de hand van korte vragen een concreet advies geven voor zorg en behandeling. Naast ADHD, Angst, Bipolaire stoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Psychose en Psychotrauma is er nu ook een keuzehulp beschikbaar voor Autisme. Gebruik de keuzehulp Autisme via desktop of download gratis de app met alle keuzehulpen via onderstaande linken.

Download in de App Store

Download in Google Play