Nieuws Akwa GGZ

16-09-2020

Op 15 september jl. verscheen de nieuwsbrief van Akwa GGZ met daarin o.a. de volgende onderwerpen:

Nieuw op GGZ Standaarden: werkkaart Cultuursensitieve diagnostiek
Onze samenleving wordt steeds diverser. Dat heeft ook gevolgen voor de diagnostiek en behandeling van patiënten. Opvattingen over wat een psychische stoornis is, variëren per cultuur en tijdskader. Samrad Ghane, psycholoog/antropoloog bij Parnassia Groep en ARQ Centrum’45, heeft samen met Rob van Dijk, medisch antropoloog en lid van de Centrale Commissie Culturele Diversiteit en Psychologie van het NIP, de werkkaart Cultuursensitieve diagnostiek ontwikkeld. Je vindt de werkkaart op GGZ Standaarden bij de generieke module Diversiteit, onder het tabblad ‘Aan de slag’.

In het artikel ‘Cultuur als onderschatte factor in psychodiagnostiek’ lichten Samrad en Rob toe hoe de werkkaart jou als professional ondersteunt bij een cultuursensitieve benadering van de patiënt. Onze samenleving wordt steeds diverser. Dat heeft ook gevolgen voor de diagnostiek en behandeling van patiënten. Opvattingen over wat een psychische stoornis is, variëren per cultuur en tijdskader. Samrad Ghane, psycholoog/antropoloog bij Parnassia Groep en ARQ Centrum’45, heeft samen met Rob van Dijk, medisch antropoloog en lid van de Centrale Commissie Culturele Diversiteit en Psychologie van het NIP, de werkkaart Cultuursensitieve diagnostiek ontwikkeld. Je vindt de werkkaart op GGZ Standaarden bij de generieke module Diversiteit, onder het tabblad ‘Aan de slag’.

In het artikel ‘Cultuur als onderschatte factor in psychodiagnostiek’ lichten Samrad en Rob toe hoe de werkkaart jou als professional ondersteunt bij een cultuursensitieve benadering van de patiënt.

Met ruim 240 andere ggz-professionals meedoen aan ons Online panel?
Het Online panel van Akwa GGZ groeit door en we hebben al 246 deelnemers die meedoen. Om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de wensen en vragen die spelen bij jou als ggz-professional, willen we graag de mening van nog meer professionals horen.

Klik hier als je je direct wilt aanmelden.
Klik hier als je meer wilt weten over het Online panel.

Ben je al deelnemer en heb je de nieuwste vragenlijst over bruikbaarheid van kwaliteitsstandaarden en gebruik van meetinstrumenten nog niet ingevuld? Log dan hier in.