Nieuwe website over zelfmanagement cliënten

14-10-2015

Het Landelijk Platform GGz heeft een website gelanceerd over zelfmanagement in de GGZ: het vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid van cliënten. De website is bestemd voor professionals in de ggz die meer willen doen met zelfmanagement in hun behandeling of begeleiding. 

Op de website kunnen zorgverleners onder andere testen of hun manier van werken aansluit bij wat cliënten belangrijk vinden bij het werken aan zelfmanagement. Op basis van de resultaten verschijnen relevante tips, informatie en instrumenten om (nog beter) te werken aan zelfmanagement. Daarnaast is er een toolkit met allerlei informatie te vinden over zelfregie, van goede voorbeelden tot trainingen en instrumenten.

Meer aandacht voor zelfmanagement in de ggz

Het Landelijk Platform GGz wil met deze website bevorderen dat er meer aandacht komt voor zelfmanagement in de ggz: het vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid van cliënten. Allereerst omdat cliënten en familieleden het belangrijk vinden dat er meer nadruk gelegd wordt op zelfmanagement en eigen regie in de behandeling en begeleiding. Maar ook omdat dit past bij de veranderingen in de ggz. Ambulantisering en besparingen in de zorg vragen om een ‘ggz nieuwe stijl’: meer in de wijk, meer zelfstandig en met minder hulp.

Naar de website: www.zelfmanagementggz.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.