Mirjam van Dootingh aangesteld als directeur NVGzP

14-01-2015

Met ingang van 16 januari as. wordt Mirjam van Dootingh aangesteld als directeur van de NVGzP. Van Dootingh (56) is psycholoog en heeft een lange staat van dienst binnen de gezondheidszorg en binnen beroeps- en brancheorganisaties.

Mirjam van Dootingh studeerde klinisch en ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was onder andere directeur van een koepel van drie verzorgingshuizen en een verpleeghuiscentrum, van een Districts Huisartsenvereniging en van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten. Ze heeft veel ervaring met het ontwikkelen van nieuwe organisaties en samenwerkingsverbanden en het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en activiteiten. Zij heeft verder haar sporen verdiend in belangenbehartiging, lobby en (stevige) onderhandelingssituaties.

NVGzP-voorzitter Marc Verbraak is blij met het aantreden van Van Dootingh: “Door onze explosieve ledengroei en onze positie in het veld hebben we echt behoefte aan een ervaren directeur, die leiding gaat geven aan de professionalisering van de NVGzP en de uitvoering van onze kerntaak: de versteviging van de positie van gz-psychologen en specialisten. Wij zien in Mirjam iemand met de ervaring en deskundigheid die nodig is om dit te realiseren.”

Tot op heden bestond de ondersteuning van de NVGzP alleen uit coördinator Peter van Drunen. Hij blijft als senior beleidsmedewerker betrokken bij de vereniging.

Binnenkort op onze website een kennismakingsinterview met Mirjam van Dootingh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.